2x Norwegian sweet baby cap

Sain viikolla kutsun sukukaksospoikain ristiäisiin ja nopea lahja oli luotava. Ensin sytytti ajatus tehdä eriparisukat Silmukan saalistajan inspiroimana (näihin puolestaan sytyke oli ilmeisesti tullut RuttuNutusta.) Ajatuksena oli, että eriparisukat olisivat kahden vauvan kanssa supernäppärä ratkaisu, kun mikä tahansa käteensattuvista sukista olisi ns. oikeaa paria, oli kumpaa tahansa. Enkä halunnut tehdä kaksosille kuitenkaan ihan samanlaisia vaatteita. Kolmannen aloitusyrityksen kohdalla totesin kuitenkin, ettei minulla ole enää paljoakaan käsitystä vauvojen jalkakoosta ja että olisi mennyt niin pahaksi arposmisähräämiseksi, että päädyin muihin töihin.

Tuumasin, että pipot onnistuvat yleensä hyvällä prosentilla ja ajanpuutteessakin ovat käteviä, kun niitä ei tarvitse tehdä kahta per henkilö. Jemmasta löytyikin reippaita värejä ja sopivia jämejä. Oli taas parasta sommitella sävyjä ja mukava katsella vähän raikkaampia väriyhdistelmiä neuloessa. (Lisää tätä!)

Halusin hatuista samanmalliset, mutta kuitenkin erilaiset. Neuloin ensin turkoosi-oranssin ja mietin, että olisin vain vaihtanut värien paikkaa toisessa, mutta hatuista olisi ehkä tullut vähän liian samanlaiset. Päädyin siis tekemään toiseen oranssin alareunan ja kapeammat raidat harmaalla turkoosin sijaan, jolloin kaksoshattuisuus ei ole aivan niin ilmiselvää.

b68dc-kaksoispipot

Ohje: Norwegian Sweet Baby Cap, oma sovellus 60 silmukalla ja varmaan muutenkin. Joskus tein näitä lapselle ja malli jäi suurinpiirtein mieleen. Kavennukset olen ainakin tehnyt eri tavalla kuin ohjeessa: minulla on ”nosta 2o, 1o, vedä nostetut silmukat neulotun yli.”

Langat: turkoosi-oranssi-valkoinen: 2x Gjestal Maija, 2x Ddargasin veriseitikillä värjäämä Novita Wool ja 3x SandnesGarn Lanett
Oranssi-harmaa-valkoinen: 2x sama veriseitikillä värjätty Wool, 3x Garnstudio DROPS Alpaca, 3x sama valkoinen Lanett.
Puikot: Ainaoikein-osuudessa 4,5 mm, sileässä 5 mm.

Muuta: Lankojen edessä merkintä 2x tarkoittaa siis sitä, että lanka on ollut kaksinkertaisena ja 3x vastaavasti triplana.

e36c1-pakettiPaketointi näppäimistön pakkauslaatikkoon, jonka olin laittanut jemmaan ihan jotain tällaista tarkoitusta varten. Iisipiisiä!

Täytyy tehdä Jälkeläisellekin tällainen vilsa luistelukypärän alla pidettäväksi, kun on nyt tullut lisättyä varmaan kaikkiin hattuihinsa tupsu. Näitä on aina hauska tehdä tehdä ja malli on todettu supertoimivaksi käytössä!

Advertisement

5 thoughts on “2x Norwegian sweet baby cap

  1. Vyyhti: Tänks! 🙂 Minäkin tykkään näistä kavennuksista enemmän, kun tulee tuo kohoraita kaupan päälle eikä niitä nykkyjä. :)Harakka: Voi että, kiitos kauniista sanoistasi! 🙂 *punastuu*silmukan saalistaja: Kiitos! Ja heeh, tietty pitää mainita! Olihan ne sinun sukat aivan ihanat! Ensin kuolasin tehdä samantyylisiä tähtiä, mutta sitten tuli tämä parin päivän varoaika vastaan. Ne värit niissä sinun sukissa.. ❤

    Tykkää

  2. Tosi hauskat kaksospipot! Jotain samaa, mutta kuitenkin erilaiset yksilöt. Kavennuksesi ovat kyllä hyvä muunnos ohjeeseen, minustakin ovat nätimmät noin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.