Keittiöveitsistä + ohje veitsitukkiin

Päätin jo kauan sitten, että ekana kunnollisena palkkapäivänä satsaan ja ostan pari hyvää veistä, joista kiitän itseäni joka päivä seuraavat 30 vuotta. Niiden suhteen en ole vielä saanut vielä tehtyä päätöstä, mutta tehtyäni pari viikkoa tutkimusta erilaisista vaihtoehdoista olen kuin varkain eksynyt oppimaan paljon veisten käsittelystä ja huoltamisesta. Ei oo ihan sama, kuulkaa!

Mun kiinnostuksilla on tapana laajentua mittaviksi selvitysoperaatioiksi, ja niin kävi nyt tämän veitsihommankin kanssa.

_DSC0052

Sannan huoltotärpit – pilataksesi veitsesi nopeasti, tee kuten mä tein ennen:

 1. Anna veistesi kuivaa itsekseen, äläkä koskaan kuivaa niitä pesun jälkeen pyyhkeeseen. Korroosion edesauttaminen nopeuttaa lohkeaminen syntymistä merkittävästi.
 2. Säilytä veitset aina irtaallaan laatikossa muiden keittiötarvikkeiden joukossa ilman suojaa. Terän pitäisi olla tylsää tavaraa jo parissa päivässä veitsen pyöriessä muiden hilavitkuttimien joukossa ja hyvällä tuurilla saatat saada terään pari lohkeamaakin!
 3. Käytä kaikkeen leikkaamiseen muovista leikkuulautaa. Näin varmistat veitsesi supernopean tuhoutumisen!
 4. Pese veitset astianpesukoneessa, sillä kuuma lämpötila ja voimakkaat pesuaineet tekevät veitsille todella hyvää. Sitä paitsi veitsen peseminen on todella, todella aikaavievää ja vaivalloista käsin.
 5. Muista aina kaapia leikkuulautasi käyttäen veitsen terävää puolta. Win!
 6. Muista, että isolla määrällä huonoja pärjää keittiössä paremmin kuin kahdella tosi hyvällä.

…Joo, vähän olen tuntenut tässä itseni hoopoksi ja miettinyt, että mitähän sitä on ennen oikein keittiössään kelaillut. Mutta oppia ikä kaikki ja porsaita oomme kaikki. Hauskimpia juttuja, joita olen tässä operaationi aika oppinut, on ehdottomasti tämä kahvikupilla teroittaminen. Oletteko muut jo törmänneet tähän? Mut löytää nykyään aika varmasti ruokarunnilla sipomassa veitsiä kuppeihin tai salaattikulhoon paremman teroitusvälineen puutteessa, kun pahimmat veitset ei saa tomaatteja siivuiksi edes tehtyäni ensin veitsenkärjellä reiän.

Ja tässä oli vielä tämä työmatkan oivallus, jonka sain selatessani erilaisia veitsitukkeja netistä. Monissa oli jonkinlainen muovikampa/harja pohjalla, ja tuli mieleen, että miksei ihan yhtä hyvin toimisi varrastikuilla. Kävin ostamassa kymmenen pakettia ja kassan mies lohkaisi espanjaksi jotain, joka varmaan vapaasti kääntyisi ”Ajattelit sitten tehdä vähän enemmän pinchoja.” Selvensin ajatukseni pääpiirteissään ja epäusko projektiini oli suuri myös jonossa seuraavalla asiakkaalla.

Kassa pyysi raportoimaan kokeilun tuloksista. Ensi kerralla näytän sille kuvan viritelmästäni in action, mutta te saatte tietysti nähdä tän eka. Mä olen tähän aika tyytyväinen! Nyt puuttuu enää ne kunnolliset veitset.

_DSC0047

Ohjeet: ota suorareunainen lasimaljakko ja täytä se tiiviisti varrastikuilla. Ihan hyvä tuli ja toimiva. Kiitokset tästä maljakosta kuuluu anopikkeelleni, joka oli tehnyt meille tähän ylläriksi käpyjoulupuun. Terkkuja vaan!

_DSC0056

Advertisement

3 thoughts on “Keittiöveitsistä + ohje veitsitukkiin

  1. Kiitti! Mulla oli ihan sama juttu. Ei oikein mikään valmis tahtonut kolahtaa tai sitten hinta pompsahti ja eeeeiiiii. Tässä tukissa on se hyvä puoli, että jos sattuukin löytymään joku helmi, tämän ainekset voi käyttää muissa jutuissa. 🙂 Markkinoisin siis veitsitukkisitoutumiskammoiselle. 😉

   Olipa kiva, kun jätit kommentin. Pääsin kivasti vastavierailulle itselleni uuteen blogiin! 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.