Liukkoset-lapaset valmiina testineulontaan!

Vähän oli eihhhelevettiä ja voiskonymmillääniä, mutta siinä se Liukkosten ohje nyt on, valmiina testattavaksi tuleman. Nimenkin se on saanut. Kuviosta tuli mieleeni se liukasteluliikennemerkki, siitä Liukkonen.

Toivottavasti ei teidän tarvitse ihan näin paljon vääntää ja myös hermoa kääntää. Mutta kertokaa vaan kaikki, mikä ohjeessa mättää. Tai oikeastaan, jos mättää joku muukin, niin passaa tuulettaa. Tai sekin on mahis, että jos ei vaikka mikään käy naamaan vielä ja kovasti haluaisit jotain sytykettä, niin ota riski ja kokeile mun ohjetta, se saattaa sisältää ylläreitä. Vaikka mä olin kyllä saavinani sillä aika hyvät tumput tehtyä.

PDF-ohjeen saa ladattua täältä. Ja ai niin! Peukaloon tein pienen säädön, eli siitä tulee ihan himpsan erilainen kuin tässä kuvassa. Saman kuvionjatkamisajatuksen säilytin kuitenkin. No, jospa se siitä!

Odotan jännäten, mitä olette ohjeesta mieltä! Olisiko paha, jos laittaisitte huomionne tämän postauksen kommentteihin, niin olisivat näkyvillä kätevästi kaikille?

eestaas1

Liukkoset-lapaset / Lataa PDF-ohje

Mulla on muuten hirmu vähän harmitusta tällä hetkellä, koska huomenna on mun ensimmäinen työpäivä Reebokin asustetiimin tuotekehittäjänä. Mä huomaan, että jotenkin kummallisesti jännittää mennä, vaikka jalat on vieneet samaan pulpettiin harkkaan jo 5 kk. Tykkään mun työstä ihan sssikana ja työpaikasta ja Espanjastakin. Pidän siitä, että saan jäädä niihin kaikkiin.

Advertisement

26 thoughts on “Liukkoset-lapaset valmiina testineulontaan!

 1. Aloitin tänään ja oon kyl ihan solmus ton peukalon kanssa. Se ei suju, pitää purkaa ja ajatella uudestaan. Kun sitä kiilaa alkaa tehä siin on just ollu toi kuvion suunnan vaihto ja mun on tosi hankala hahmottaa miten se jatkuu vaan muutaman kerroksen perusteella. Kiva ohje kuitenkin ja puran ja jatkan uudestaan huomenna. Tän kun onnistuu tekeen tuleekin tyytyväiseksi. Saa kauniit lapaset ja onnistuu jossain ei niin basic hommassa.

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, että kokeilet ohjetta! Mun on ollut tarkoitus tehdä siihen kaavio, mutta olen ihan solmussa taas minä sen kanssa 😀

   Muistelen, että siinä peukalossa auttoi ajatella kuvion jatkuminen sieltä puikon lopusta taaksepäin laskien, eikä siitä lisäyskohdasta eteenpäin. Auttaako yhtään?

   Ja/tao jos se lisäysten aloitus on just kuvion suunnan vaihtumiskohdassa, niin auttaisiko vaihtaa ensin kuvion suuntaa, tehdä pari kerrosta ja sitten aloittaa se kiila?

   Vois oikeastaan testineuloa näin parin vuoden jälkeen nuo itsekin ja katsoa, saanko minäkään ohjeesta tolkkua. Onnea matkaan!

   Tykkää

 2. Mullakin vihdoin liukkoskat puikoilla, mutta jämähdin hämmästelemään peukalolisäysten äärelle 😀 onneksi täällä kommenteissa oli jo asiasta puhetta, ehkä nyt onnistuu 🙂 ei vaan meinannut mennä jakeluun, että miten kuvio voi jatkua samanlaisena, jos silmukat lisääntyy. itse luultavasti ymmärtäisin lisäysasian helpoiten piirretystä kuviosta?

  Tykkää

 3. Olipas täällä jo kommentteja 🙂 Olen testineulomukseni kanssa ensimmäisessä tumpussa ja tykkään kovasti. Muistiinpanojakin olen tehnyt. Koitan postata niitä tänne illemmalla.

  Tykkää

  1. Tässä ajatuksiani & huomioita: Magic loopin sijasta olen neulonut tumppuja (isompi koko) neljällä puikolla. Jaoin simukat kolmelle puikolle seuraavasti: puikot 1 ja 2 12 s kummallakin ja etupuikolla/ kädenselkä 3 24s. Hyvin on onnistunut näinkin myös peukalon lisäyssilmukoidenkin kanssa.

   Kaavio on hyvä, voisiko siihen merkata kuvion vaihtumissuunnan vaikka poikkiviivalla? Voisi helpottaa hahmotuksessa ja rivien laskemisessa jos sattuu sekoamaan laskuissa 🙂

   Minulle tuotti hieman päänvaivaa peukalon lisäykset ja kuvion jatkuminen, mutta selvisin ja täällä on hyviä huomioita siihen liittyen.

   Kuvio on kaunista! Ja ihana ohje muutenkin! 😀 Kaunis kiitos!

   Tykkää

   1. Kiitos hyvistä kommenteista ja testaamisuskalluksesta!

    Tosi hyvä idea tuo poikkiviiva kaavioon. Lisäykseen!
    Nyt on tullut pari kommenttia kuvion jatkumisesta peukalokiilassa.. Asia ei ymmärtääkseni ole vaikea, mutta se ilmeisesti vaatii jonkinlaisen pienen oivalluksen, ennen kuin se lähtee sujumaan. Olisikohan teillä heittää ideoita, miten se kannattaisi helpoimmin selittää?

    Tykkää

 4. Laitankin nämä tänään puikoille ja kokeilen miten homma sujuu. 🙂 Hieman etukäteen pohdituttaa puikkokoko. Normisti neuloisin Karismaa 3mm puikoilla. Yleensä joudunkin aina neulomaan 0,5-1 mm pienemmillä puikoilla. Mutta kokeilen ensin ohjeen mukasilla ja katson mitä tulee. 🙂

  Tykkää

  1. Kiva kuulla, että neulojia löytyy! 🙂

   Mä neulon aika neutraalisti, mutta jos pitäisi valita, niin sanoisin varmaan tekeväni ennemmin tiukkaa kuin löysää kuitenkin. Ehkä jotkut neloset vois olla..? Kuviosta tulee aika tiivis ja sen takia olen neulonut isommilla puikoilla. Normaalisti ottaisin Karismaan neloset. Tokikin, jos haluaa oikein tuultapitävät lapaset, niin kannattaa varmasti ohentaa puikkoja entisestään..? Odotan mielenkiinnolla, tuleeko löyhempää tekeville ihan pitsireikäiset. 😀

   Tykkää

   1. Sain resorista 4 mm puikoilla sen verran löysän, että neuloin resorin kuitenkin 3,5 mm puikoilla ja mallineuleessa käytin 4 mm. Tuli tosian huomattua, että melko tiivistä tulee tuosta mallineuleesta. Onneksi omat kätöseni ovat pienet ja 4mm puikolla näyttäisi tulevan oikein sopivat omiin käsiini. Jos neuloisin jollekkin toiselle niin neuloisin tuota mallineuletta 4,5 mm puikoilla. 🙂

    Vielä en ole kovin pitkälle päässyt mutta yritys on kuitenkin kova. Nuo silmukan lisäykset auheuttavat peukalokiilassa hieman harmaita hiuksia. Tai oikeastaan mallineuleen saaminen siistiksi niillä lisätyillä silmukoilla mutta katsotaan mitä tulee. Kirjoittelen kanssa tuonne Ravelryn puolelle tarkempia muistiinpanoja etenemisestä: http://ravel.me/einis/1oghi

    Myöskään värinvalinta ei helpota etenemistä. On meinaan hirveän hankala seurata tummanharmasta langasta meneekö mallineule oikein vai väärin. Mutta eiköhän näistä lapaset vielä tule. 🙂

    Tykkää

   2. Voih! Olen pahoillani, kun joudut harmaantumaan niiden lisäysten kanssa! Jos saat niistä siistimmät jollain muulla tyylillä, niin käytä ihmeessä sitä! Mulla toimi hyvin sen nykyisen ja seuraavan silmukan välisen langan neulominen kiertäen. Näin sen vuoksi, että saa neuloa kaikilla silmukoilla kuviota ja sitten siihen tulee vaan aina yksi silmukka lisää.

    Kuvion jatkuminen kannattaa katsoa aina vasemmalta ja oikean lapasen kanssa jopa kädenselän puolelta asti, koska siinä on alussa vain se muutama silmukka ennen puikon loppua. Yritin tällätä kohdan ohjeeseen niin, että lisäys tulee kuviossa niiden kahden oikean ja nostettujen silmukoiden väliin, jolloin lisäykset eivät riko kuviota niin pahasti. Päivitin nämä jutut ohjeeseen ja latasin tuonne Driveen. Mietin, että ehkä olisi parempi laittaa vasen lapanen tehtäväksi ennen oikeaa, jos se olisi sitten helpompi hahmottaa.. Mitä luulet?

    Toivottavasti mä osasin auttaa edes pikkusen! Kysy ihmeessä, jos ei meinaa lähteä tulille! Kiitos ihan hurjasti kommenteista!

    Tykkää

   3. Mulla välähti ehkä 14. lisätyn silmukan jälkeen, että hei, nämä lisätyt silmukathan neulotaan lisätyn silmukan jälkeen aina samalla tavalla. Ne kolme viimeistä (alkuperäistä) silmukkaa neulotaan eritavalla riippuen kerroksesta ja niistä voi laskea tarvittaessa miten ne lisätyt silmukat neulotaan. Joku ihme jumitus kun ei meinaa lamppu syttyä ollenkaan! 🙂 Yritin jotenkin vaikeasti laskea kerrosten ja lisättyjen silmukoiden mukaan, joka kerros miten ne neulotaan.Tyhmä minä!

    Ja voi olla että olisi helpompi aloittaa vasemmasta, siinä ei tarvitsisi laskea/miettiä miten mallineule jatkuu lisätyillä silmukoilla. Mutta ihan helpostihan tuon mallineuleen saa jatkumaan kunhan vain ymmärtää tuon että oikeassa lapaessa neulotaan aina silmukkamerkin ja lisätyn silmukan jälkeen yksi oikein ja nostetaan 2 n jne.

    Tein itse siitä vain jotenkin ihan hirveän vaikeeta.

    Tykkää

   4. JJjjes! JES! MAHTAVAA! Hyvä sinä! Vaihdanpa ohjeeseen heti vasemman tehtäväksi ensin, jos se auttaisi hahmottamaan logiikkaa helpommin.

    (Olin paistamassa lettuja ja kuulin puhelimesta pilkahduksen. Oli pakko mennä katsomaan, josko se olisit sinä ja innostuin niin kovasti kommentoimaan, että havahduin takaisin letunpaistoon epämiellyttävän hajuaistihavainnon jälkeen. Mutta yks lettu sinne tänne!)

    Tykkää

   5. Ja ai niin, peukalo. Taisin juuri keksiä, miten sen kärjen voisi ehkä tehdä. Kirjoitan sen kohta ohjeeseen ja päivitän. Olen neulomassa omaa testilapastani n. rystysten kohdalla, eli menee hetki, että pääsen itse testaamaan. 🙂

    Tykkää

   6. Pfiu! Uusi ohje on Drivessä. Tein kaaviot uusiksi ja vaihdoin vasemman lapasen neulottavaksi ensin. Peukalon kavennus on kokeilematta itseltänikin, joten palautetta otetaan vastaan! Toivottavasti kaaviosta ei tullut ihan kamalan epäselvä.

    Tykkää

   7. Olen käynyt päivittelemässä ohjetta aina silloin tällöin tässä ja äsken latasin viimeisimmän version. Yritin selittää auki peukalon kavennuksia. Vaikea se ei ole, mutta ehkä vähän kökkö selittää. Saa ehdottaa, jos keksitte paremman tavan a) tehdä tai b) selittää nuo kavennukset. 🙂

    Tykkää

   8. Voihan lettu kun meni palamaan! 😦 Oon tikutellut lapasia joka päivä eteenpäin mutta täällä edetään jostain syystä kauhean hitaasti. Joutuu varmaan siitä että väri on vaihtunut harmaasta sinapiksi, koska tykkäsin että malli ei pääse tummanharmaassa värissä edukseen. Lisäksi olen ollut huolimaton ja tehnyt hirveästi virheitä ja jos huomaan, että oon tehnyt virheen niin mun on pakko purata. Joten lapasia on purettu aika paljon.

    Sain ensimmäisen lapasen peukkua vaille valmiiksi tänään ja jäinkin miettimään että onko tuossa kärkikavennuksissa tarkoitus jatkaa tuota mallineuletta vai neuloa pelkkää oikeaa?

    Lisäksi tulin siihen tulokseen että tuo 3,5 mm mulla resoriin on ok, mutta tuohon mallineuleeseen 4 mm puikot on munkin käsialalla liian pienet, eli mallineulessa suosittelen tuota 4,5 mm puikko kokoa vaikka olisi löysä käsiala. Tuli nimittäin ehkä hieman liiankin tyköistuva lapanen.

    Tykkää

   9. No voi kökkö. Harmi, että näistä tuli sellainen Iisakinkirkko-projekti. Niitä aina välillä sattuu matkalle. Mäkin purin omiani (molempia) vaikka kuinka, mutta lopulta tuo toinenkin pari on päättelyä vaille valmis. Ei vaan voi jättää purkamatta, jos jossain on joku mätä!

    Sinappi on värinä näihin tosi varma. Kuvio näkyy ihan varmasti. 🙂 Kärkikavennuksissa on tosiaan tarkoitus jatkaa mallineuletta. Selvennän sitäkin vähän tuonne ohjeeseen.

    Nämä tosiaan ovat ennemmin napakat kuin suuret lapaset. Mitä mieltä olet, olisiko parempi tarjota kolme kokoa: tuo nyk. pienempi S-kokona, seuraavana M:nä ja sitten tehdä vielä L ja laittaa puikkokooksi 3.5mm ja 4mm? Vai pitää tuo nykyinen puikkosuositus ja koot?

    Tykkää

 5. Liukkoset testattu, tosi kivat tuli! 🙂

  Kirjoittelin huomioita Ravelryn projektisivulleni: http://ravel.me/pinokin/sm2 (on julkinen, joten kuka tahansa näkee projektin vaikkei Räveltämössä olisikaan kirjautunut). Toistaiseksi kuvat ovat pädillä räpsittyjä, mutta kyllä niistä idea selviää. 🙂 Saako näistä lapasista runoilla jo oman blogin puolelle vai haluatko, että odotellaan mallin virallista julkistusta?

  Niin ja sellainen tuli mieleen, että oma Ravelry-sivu mallille olisi kiva, niin voisi linkittää sen suoraan omaan tekeleeseen. 🙂

  Tykkää

  1. Miten nopeasti sä olet neulonut! Vaude. 🙂 Mulle ei tullut mieleenkään, että ne voisi tehdä kaksivärisenä. Kuvio näyttää ihan erilaiselta!

   Tosi hyvät huomiot olit kyllä kirjoittanut! Pitääpä tosiaan tarkentaa vähän, että magic loopilla mennään tuota peukaloa enemmän. Ehkä jopa keksiä siihen joku juttu, miten sen saa menemään sulavammin. Otan kommenttisi parempaan syyniin ihan ajan kanssa.

   Ilman muuta voit kirjoittaa niistä blogeen! Jään odottamaan postausta! 🙂 Laitan mallin Ravelryyn, kun ohje on sen verran tukevalla pohjalla, että kehtaa julkaista omanaan 😀

   Iso kiitos sinulle rohkeudesta ja avusta! ❤

   Tykkää

 6. Ooh, harkasta duuniksi? Asustetiimin tuotekehittäjä kuulostaa sitäpaitsi tosi hauskalta 😮 😀 (kommentointi vammaa Bloggerin puolelta jotenkin, tuleekohan monta double postia tästä…)

  Tykkää

  1. Tuli vain puolikas double post eli yksi kokonainen hyvä!

   Niin, ihan loistava tämä työuutinen. Työ on kivaa ja työkaverit. Onneks lähdin! 🙂 Nyt ollaan Nikon kanssa molemmat devaajia! Devineitä!

   Tykkää

 7. Hitto! Ensinnäkin nää pitää tehdä, on meinaan hienot. Toiseksi, onnea! Jeee! On ihan sikasiistiä, että saat siellä kehitellä asusteita! Mahtavaa! Tee jotain juoksuhenkistäkin, eiks, joohan?

  Tykkää

  1. Tee ihmeessä! Mä vielä vähän tarkentelen ohjetta ehtiessäni, mutta juuri saamieni tietojen mukaan Pinokinin ensimmäinen testipari oli jo ihan lapasen näköinen. Uskon, että lapaset saat tehtyä ja jos et, niin kysy tarkennusta! 🙂

   Sikasiisti on just se sana tästä työasiasta. Ressasin ihan sikana opiskellessa, löydänkö ikinä työtä ja olin jo katsonut toisen alan valmiiksi, että voin samaan putkeen lähteä jatkamaan. Ei oikein välillä meinaa uskoa, että olen onnistunut saamaan alan työtä ja just sitä, josta olen noin 13-vuotiaasta asti haaveillut!

   Meillä muuten on jo vaikka mitä juoksuasioita! Ollaan tehty reppuja, juoksuvöitä, sukkia, pipoja ja vaikka mitä. Sivuhuomio: olen oppinut, että niin pidän teknis-sukista urkkahommissa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.