Lompakko kierrätysompeluna

Iki-ihanassa Knit it nerdyssä mietittiin, millä projektilla ottaa osaa Pinterest-haasteeseen ja minä täällä keskenäni, että minä myös! Aika hauskaan tuunaukseen Knit it nerdyssä sitten päädyttiinkin!

Haasteen ajatuksena on siis tiivistettynä tehdä jokin pinnaamistaan asioista keskiviikkoon 27.2 mennessä.

Seikkailin kuun alussa Ravelrystä mainioon Lankahullaannus-blogiin, jossa näin ehkä siisteimmän lompakon ikinä! Välitön pinnaus ja sopivaa ompelutilaisuutta odottamaan. Sain pari päivää sitten sattumalta äidin kautta tilkkuiluvälineitä eli alustan, viivottimen ja leikkurin ja palaset iskeytyivät voimallisesti paikoilleen, kun eilen sattui olemaan vielä vapaapäiväkin eli se ompelutilaisuus. Thatdarncatin tutoriaali oli toimiva ja uskallan suositella sitä muillekin.

Niks ja naks:

lompakko Edestä. Kiinnitys muovinepein. Jälkeläisen vauva-aikoina hankittu neppipressi ilahdutti kovin!
lompakko2

Vielä enemmän auki. Poikkesin ohjeesta:  Tikkasin ylemmät taskut puoliksi jo ennen vuoriin kiinnittämistä, koska suuri setelitasku kolikkojemman takana kävi paremmin minun logiikkaan. Vastaavasti tikkasin alemmat taskut kiinni vuorikankaaseen keskeltäkin, jotta sain pienet taskut vielä korttien taakse sen sijaan, että sinne olisi syntynyt toinen suuri tasku.

lompakko3
Korttitaskut.
lompakko4

Ehkä mukavinta koko hommassa oli sommitella tilkkuja ❤ Mustavalkoiset palat ovat verhonjämää, violetinsävyiset Espanjan-lomalla ostetun mekon yläosaa, kun mekosta tulikin kotimaassa hame. Turkoosikukalliset tilkut ovat äidin ammoin ompelemaa essua ja ruudulliset luokkakaverilta saatua, materiaalitestauksista ylijäänyttä kangasta. Kotoa ei löytynyt pehmikkeeksi fleeceä, joten laitoin yhden kerroksen veluuria. Seuraavan lompakon kanssa laitan pehmikettä enemmän.

lompakko5
Advertisement

13 thoughts on “Lompakko kierrätysompeluna

 1. Päivitysilmoitus: Neuloo ja purkautuu
 2. Maija: Tattista! Onnistui yllättävän hyvin kyllä!Riikka: No arvaa, alkoiko tilkkutyösyyhyt täälläkin!Ehdottomasti otan minäkin saman haasteen vielä uusiksi. On niin helppo pinnailla kaikkea kivaa ja sitten unohtaa, mitä kaikkea on tullut säilöttyä. Kivaa oli kahlata pinnaussaalis läpi nimenoomaan sillä näpillä, että nyt lähtee jotain tekeille! 🙂

  Tykkää

 3. Ihan tautisen ihana lompakko! Jos omani ei olisi niin kamalan hyvä, niin varmaan intoutuisin itse tekemään. Tilkkutyö inspiraation sen sijaan ponkaisi taas vauhtiin. :)Ja tosi hauskaa, että joku muukin innostui haasteesta, mun mielestä kun se oli niin hirveän hauska. Pitää ehdottomasti haastaa vaikka itse itsensä joskus toistekin!

  Tykkää

 4. Hanna: Tänks! Aina on tilaa yhdelle jämälompakolle. :)hillanen: No arvaa!villaa sukissa: Uskallan suositella tällaista! Tämän päivän käytön perusteella tuntuu hyvinkin toimivalta. 🙂 Ja olihan tämän tekeminen aika hauskaa!berenike: Kiitos! Ja jee, hyvä! Äkkiä tilkut paloiksi, kun näpit vielä syyhyää!Sokkopöllö: Kiitos! 🙂 Ja voi ei ompelukonetta, toimiikohan se nyt ilman sitä käyhää..

  Tykkää

 5. Voi hitsi miten hieno! Ihan mahtava, jaa saa kerrankin tehdä juuri itselleen sopivan. Mulla vanha rikkinäinen lompa odottaa että uusi löytyisi, mutta sopivaa ei meinaa millään löytyä.. Tämä voisikin olla ratkaisu ongelmaani 😉

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.